DENİZCİLİK SEKTÖRÜ İFTAR YEMEĞİMİZDE BULUŞTU
17 Eylül 2009 - Geleneksel hale gelen iftar yemeğimize denizcilik sektöründen yoğun katılım oldu.Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Anadoluhisarı tesislerinde gerçekleşen iftar yemeğimize Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Gani Aygün, Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri İsmail Asasoğlu, Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Tarkan Biricik, DEFAMED Başkanı Selçuk Şenkal, Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Şükrü Arık ve İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürü Aziz Yaşar Yıldırım katıldı.
İftar yemeğini takiben bir konuşma yapan Deniz Trafik Operatörleri Derneği Başkanı Kaptan Olcay Özgürce, “Deniz Trafik Operatörleri Derneği’nin ana amaçlarının, Türk Boğazları ile Liman ve bölgelerinde oluşabilecek kaza riskini asgari seviyeye indirmek ve gemilerin neden olabileceği can, mal ve çevre felaketlerinin önüne geçmek için analiz, araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak, Türk boğazlarında emniyetin artırılması açısından çalışmaları bulunan her türlü kamu kuruluşu, özel, tüzel kişiler ve gemilere hizmet veren diğer kuruluşlar ile bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak,i toplantı, seminer, panel ve oturumlar düzenlemek, gemiler nedeniyle meydana gelebilecek çevre kirliliklerinin önlenmesi ile ilgili diğer devletlerin mevzuatları ve bilimsel çalışmaları üzerinde yararlanıcı inceleme ve araştırmalar yapmak olduğunu ifade etti.
Türk Boğazlarının eşi benzeri olmayan, dünya deniz ticareti hacmi ve küresel enerji transferinde önemli rol oynayan dünyanın en tehlikeli su yollarından biri olduğunu belirten Özgürce, “Karadeniz ülkelerinin dünya denizlerine açılmaları açısından alternatifsiz bir su yolu olan Türk Boğazları bu konumuyla yalnız ulusal değil uluslar arası arenada da Türkiye’nin vizyonunu belirleyen önemli bir strateji öğesi haline gelmiştir” dedi.